Εξοπλισμός

Εκτυπώσεις OFFSET με τον παρακάτω μηχανολογικό εξοπλισμό

  • 2 Εξάχρωμες 70χ100 ROLLAND R706
  • 1 Τετράχρωμη 70χ100 ROLLAND R704
  • 1 Δίχρωμη 70χ100 αμφίπλευρη

Όφσετ (Offset) είναι η εκτυπωτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή κειμένων και εικόνων. Στηρίζεται στην αποτύπωση του θέματος (φωτομεταφορά) πάνω στην επιφάνεια μεταλλικών εκτυπωτικών πλακών (CTP ή φιλμ) με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεται η διαφορετική χημική συμπεριφορά ανάλογα με την περιοχή της επιφάνειας εφαρμογής. Οι σύγχρονες εκτυπωτικές πλάκες κατασκευάζονται από αλουμίνιο ενώ στο παρελθόν έχουν υπάρξει πλάκες από ψευδάργυρο (τσίγκος). Για τον λόγο αυτό, πολλές φορές, οι εκτυπωτικές πλάκες της μεθόδου ονομάζονται και τσίγκοι.

Οι πρώτες εκτυπωτικές πλάκες ήταν κατασκευασμένες από ειδική πέτρα (πορώδη ασβεστόλιθο) γι’ αυτό και η μέθοδος ονομάστηκε Λιθογραφία. Η μέθοδος βασίστηκε στο ότι το νερό και οι λιπαρές ουσίες δεν αναμιγνύονται ποτέ. Η μέθοδος χρησιμεύει για την εκτύπωση μονόχρωμων και πολύχρωμων εντύπων και κυριαρχεί στην εκδοτική - εκτυπωτική βιομηχανία.

Οι μηχανές offset χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  1. Τις επίπεδες μηχανές ή μηχανές φύλλου. Οι επίπεδες μηχανές τροφοδοτούνται από χαρτί σε φύλλα και εξάγουν τυπωμένα φύλλα. Διακρίνονται βάση της σύνθεσης τους (μονόχρωμες, δίχρωμες κλπ) ενώ το χαρτί με το οποίο τροφοδοτούνται διακρίνεται βάση του μεγέθους του (70x100 cm. 58x80 cm κλπ)
  2. Τις κυλινδρικές μηχανές που τροφοδοτούνται χαρτί από ρολά με συνεχή ροή ενώ το εξαγόμενο προϊόν μπορεί να είναι είτε σε ρολό είτε σε κομμένα φύλλα, ανάλογα με τον τύπο της μηχανής.

Στην εταιρεία μας χρησιμοποιούμε αποκλειστικά επίπεδες μηχανές φύλλου.

Οι μηχανές φύλλου αποτελούνται, κατά κύριο λόγο, από πέντε μονάδες. Την μονάδα εισαγωγής, την μονάδα εκτύπωσης, τις μονάδες μελάνωσης και ύγρανσης και την μονάδα εξαγωγής. Η μονάδα εισαγωγής τροφοδοτεί με φύλλα από στοιβαγμένα «πατάρια» τη μηχανή. Στη μονάδα εκτύπωσης και στη μονάδα μελάνωσης γίνεται το μελάνωμα του τσίγκου και η μεταφορά της μελανωμένης εικόνας στο καουτσούκ ενώ στη μονάδα ύγρανσης γίνεται η εφαρμογή του νερού ώστε να μην μελανώνονται οι μη εκτυπώσιμες περιοχές. Από την μονάδα εξαγωγής βγαίνει το τυπωμένο πλέον χαρτί, έτοιμο και στοιβαγμένο προς επεξεργασία (κόψιμο, δίπλωμα, βιβλιοδεσία κλπ)

 Για την εταιρεία Σπύρου αποτελεί πρωταρχικό στόχο η επιλογή των ανώτερων ποιοτικά και τεχνολογικά μηχανημάτων καθώς και αναλώσιμων (μελάνια κλπ) για την παραγωγή μιας ευρείας γκάμας εντύπων.

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Βιβλιοδεσία

Στο υπερσύγχρονο και υψηλής παραγωγικότητας βιβλιοδετίο μας εκτελούνται οι παρακάτω εργασίες:

  • Πλαστικοποιήσεις
  • Κοπτικές εργασίες - πύκμανση - περφορέ
  • Βιβλιοδεσίες τύπου Καρφίτσα - κόλλα - ραφτό - δίπτυχα - τρίπτυχα - πολύπτυχα-παράθυρο

Επιπλεόν των παραπάνω εργασιών, μπορούμε να συζητήσουμε και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές.